Administrar

Bloc de les aventures i desventures de la Carme

Peticiķ per a l'ús d'estāndards oberts al Parlament Europeu

Carme | 08 Maig, 2008 18:24

OpenForum Europe (OFE), The European Software Market Association (ESOMA) i The Free Software Foundation Europe (FSFE) presenten conjuntament aquesta sol·licitud al Parlament Europeu.

L'objectiu és fomentar la compatibilitat i la interoperabilidad i permetre que, per exemple, els Membres del Parlament Europeu puguin accedir a documents que reben en formats que compleixen amb els estàndards oberts, entre ells, l'estàndard ISO per a documents electrònics d'oficina, Format de Document Obert (ODF) o les transmissions dels debats.

Al moment d'escriure això ja som 6934 europeus els que hem signat aquesta petició.

Si també vols signar-la només has d'entrar aqui.

 

"Els ciutadans i grups interessats no haurien d'haver d'utilitzar el programari d'una sola empresa per a comunicar-se amb els funcionaris electes o per a participar en el procés legislatiu. 

Totes les empreses haurien de tenir la possibilitat de competir lliurement per contractes per a proporcionar serveis de tecnologia de la informació i comunicació al Parlament Europeu.

Sóc ciutadà de la UE i desig que el Parlament Europeu adopti l'ús d'estàndards oberts i que promogui la interoperabilidad en el sector de tecnologia de la informació i comunicació. 

Creiem que la situació actual, en la qual la tecnologia de la informació i comunicació del Parlament Europeu s'executa en sistemes operatius exclusius i programari que no és interoperable amb els d'altres proveïdors i en la qual, per tant, els ciutadans i grups interessats que desitgen participar del procés legislatiu es veuen obligats a utilitzar els productes d'una única empresa, contradiu l'article primer del Capítol 1 del Tractat de la Unió Europea. Un exemple d'aquesta situació és la transmissió en viu a través d'Internet de les sessions plenàries del Parlament Europeu, un servei orientat a millorar la comprensió del procés democràtic, que en l'actualitat només es troba disponible per a qui utilitzen MediaPlayer de Microsoft ... (llegir més a la petició en anglès).

 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS