Administrar

Bloc de les aventures i desventures de la Carme

I tu, qui ets a internet? - Xarles i tallers d'Identitat Digital al Centre Cultural "Sa Nostra"

Carme | 27 Març, 2008 21:05

Avui he assistit a la primera de les xarles que es fan al Centre Cultural de "Sa Nostra" al carrer Concepció. L'entrada és lliure i teniu tota l'informació a la seva web  i al blog. Dura fins el 24 de maig i hi ha un concurs, cinema, visites guiades a l'exposició, xarles i fins i tot tallers de podcast i videocast per a escolars i adults.

La d'avui, "Eines de la web 2.0 per a la construcció de la identitat digital", l'ha donada en Benjamí Villoslada, i ha estat molt amena, fent un repàs tant de la web que diuen "2.0" com dels principis d'internet, on tothom feia servir només les llistes de correu, la netiquetta a les llistes, els blogs i blogaires, i les diferents xarxes o llocs webs on la gent amb un tema comú s'afegeix per poder arrivar a ser coneguts, i en general com pot influir el teu comportament tant al teu blog o web com a les llistes.

Com anècdota ha sortit el típic perfil de persona que té dues identitats a la xarxa, una la bona, bon comentarista, bon bloguer i tal, però quan no està d'acord firma com un altre persona, canviant completament de personalitat, cosa que es pot comprobar ambdues identitats surten de la mateixa ip, i que com diuen "Palma es un pañuelo", el mateix passa a la xarxa, que tothom es coneix i arribam a saver quan un té dues personalitats o si en realitat son dues persones que fan servir l'ordinador des de la mateixa casa. Idò, que us pensaveu!

Un altre tema que ha sortit i que recomanen és que, quan vols fer-te una identitat, signis els teus correus amb el teu nom, i potser una-dues línies més, però no aquests peus de firma super-mega-llargs que al final ocupen més que el missatge que envies; posar el teu nom i a ser possible la teva foto quan facis comentaris als altres blogs, i no rompre els fils de conversa quan escrius a llistes ni fer top-posting.

Sa veritat, em deixo moltes més coses que han sortit a aquesta xarla, molt amena i culta, a la que he assistit avui. Així com anava xerrant en Benjamí, anava jo mentalment associant diversa gent que he anat trobant-me per la xarxa aquests darrers anys, i de tant en tant sem escapava un somriure...

Demà intervindrà en Ricardo Galli amb el tema "Reputació, credibilitat i viralitat", que estic segura será molt amena també, i si teniu un parell d'hores a la tarda, no deixeu d'anar-hi, sempre et penses ho saps tot de la xarxa i en realitat aprens molt, i a més pots després visitar l'exposició, molt maca i en la que, per cert, hi sortia Menéame també. :)

Comentaris

 1. Avis

  Hola Carme,

  t'aviso que has postejat el mateix text dues vegades :-P Bé, una i mitja.

  Jo em passaré per allà demà, o quan sigui la propera sessió: m'interessa molt aquest món. Si ens veiem, jo sóc... home.

  Manel | 27/03/2008, 21:16
 2. Avis - arreglat

  Gràcies Manel, ja m'he adonat, hi ha un temps limitat per escriure i l'esborrany de vegades em juga males pasades.

  Gràcies per avisar!

  Carme | 27/03/2008, 21:20
 3. Bon resum!

  Hola Carme, m'ha agradat molt el teu resum de la xerrada d'en Benjamí. Jo també en vaig parlar una mica l'altre dia en el meu bloc (http://josomid.balearweb.net) i tenc pensat fer un resum de cada xerrada per si algú se'n perd alguna.

  Ja me diràs què te sembla la propera, que serà divendres 4 d'abril a les 17:00 hores. Seguretat i protecció de dades, a càrrec d'en Francesc Llabrés.

  Ens veurem per allà?
  Josomid

  Josomid | 01/04/2008, 19:29
 4. Hola

  Carme has tornat passar pel cicle de conferències? Quin balanç en faries? T'ha agradat l'exposició?

  La darrera activitat del projecte serà la taula rodona de blocaires, el proper dijous 22 a les 19,30h. T'hi esperam!

  Josomid | 17/05/2008, 15:36
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS