Administrar

Bloc de les aventures i desventures de la Carme

I tu, qui ets a internet? - Xarles i tallers d'Identitat Digital al Centre Cultural "Sa Nostra"

Carme | 27 Marį, 2008 21:05

Avui he assistit a la primera de les xarles que es fan al Centre Cultural de "Sa Nostra" al carrer Concepció. L'entrada és lliure i teniu tota l'informació a la seva web  i al blog. Dura fins el 24 de maig i hi ha un concurs, cinema, visites guiades a l'exposició, xarles i fins i tot tallers de podcast i videocast per a escolars i adults.

La d'avui, "Eines de la web 2.0 per a la construcció de la identitat digital", l'ha donada en Benjamí Villoslada, i ha estat molt amena, fent un repàs tant de la web que diuen "2.0" com dels principis d'internet, on tothom feia servir només les llistes de correu, la netiquetta a les llistes, els blogs i blogaires, i les diferents xarxes o llocs webs on la gent amb un tema comú s'afegeix per poder arrivar a ser coneguts, i en general com pot influir el teu comportament tant al teu blog o web com a les llistes.

Com anècdota ha sortit el típic perfil de persona que té dues identitats a la xarxa, una la bona, bon comentarista, bon bloguer i tal, però quan no està d'acord firma com un altre persona, canviant completament de personalitat, cosa que es pot comprobar ambdues identitats surten de la mateixa ip, i que com diuen "Palma es un pañuelo", el mateix passa a la xarxa, que tothom es coneix i arribam a saver quan un té dues personalitats o si en realitat son dues persones que fan servir l'ordinador des de la mateixa casa. Idò, que us pensaveu!

Un altre tema que ha sortit i que recomanen és que, quan vols fer-te una identitat, signis els teus correus amb el teu nom, i potser una-dues línies més, però no aquests peus de firma super-mega-llargs que al final ocupen més que el missatge que envies; posar el teu nom i a ser possible la teva foto quan facis comentaris als altres blogs, i no rompre els fils de conversa quan escrius a llistes ni fer top-posting.

Sa veritat, em deixo moltes més coses que han sortit a aquesta xarla, molt amena i culta, a la que he assistit avui. Així com anava xerrant en Benjamí, anava jo mentalment associant diversa gent que he anat trobant-me per la xarxa aquests darrers anys, i de tant en tant sem escapava un somriure...

Demà intervindrà en Ricardo Galli amb el tema "Reputació, credibilitat i viralitat", que estic segura será molt amena també, i si teniu un parell d'hores a la tarda, no deixeu d'anar-hi, sempre et penses ho saps tot de la xarxa i en realitat aprens molt, i a més pots després visitar l'exposició, molt maca i en la que, per cert, hi sortia Menéame també. :)
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS