Administrar

Bloc de les aventures i desventures de la Carme

Breus

Carme | 28 Novembre, 2006 06:33

  • Aquest cap de setmana estic a les Jornades a Elx de Kleenux.Com que duc estrés de tanta feina que ni puc escriure aprofitarè per desconectar i jugar amb les propostes den Jesus David Navarro, o aprendre més sobre privacitat amb en René Mérou.

  • Loretahur comenta al seu blog les respostes a la pregunta de per què escrius al teu blog. Com diu al final, escrivim per que ens agrada. I punt Smile

  • Des de ingenieros de primera fan una crida per que es reconegi la titulació de la ingenyieria de informàtica.

  • Voleu un pernil al vostre blog? En Liamngls ens diu com fer-ho.


Petons i fins la pròxima!

 

Cercant programari lliure

Carme | 01 Novembre, 2006 08:12

Ahir a la feina ens vam reunir per mirar de fer una intranet basada en gnu/linux.

Casi no m'ho podia creure donat que faig feina a un lloc que sempre ha de demanar permís per fer qualsevol cosa...

Però no aquesta vegada. Malgrat haurem de coexistir amb els ordinadors amb l'xp, sabem que a l'hora de desenvolupar no podem fer servir res que no sia lliure. Així que comencem de cero, agafant un ordinador i posant-li una distribució linux directament, amb les eines que necessitem.

Hem decidit ja quina distribució  i hi ha ja un parell d'aplicacions que hem anat fent, com una web per fer els cursos on-line als funcionaris que no volen/poden asistir a classe, i que haurem d'integrarles a aquest nou servidor.

Així mirant i com necessitam fer com una biblioteca de documents, arxius etc estam mirant aquest projecte  que m'ha cridat l'atenció: Greenstone 

Greenstone és un programa de biblioteca digital, per incloure, cercar i organitzar informació. Pot gestionar una gran quantitat de tipus diferents de formats de documents, incloent HTML, PostScript, PDF... i a més pot gestionar documents de video, imatge, audio. Fet per el "Proyecto Biblioteca Digital de Nueva Zelanda amb seu a la Universidad de Waikato i desenvolupat i distribuit en col·laboració amb la  UNESCO i la ONG de Información para el Desarrollo Humano a Amberes, Bélgica.

A més soporta molts de lenguatges, incloent el castellà: Àrab, Chinés, Francés, fins i tot el Maorí!!

Requereix un servidor web, com no l'apache, i un altre requisit -que m'hauré de posar al dia ràpidament doncs sóm més del C- és Perl.

Ara em cal mirar quines aplicacions més puc afegir: hi ha moltíssimes i sens fa difícil trobar una que es pugi fer servir a una xarxa d'intranet aquí a Mallorca i que, si tot va be i funciona, haurem després d'incloure a la de nivell nacional. Hem de fer/cercar un aplicatiu per dur el magatzem, que hi hagi les dades i un formulari per fer directament les comandes des de els diferents departaments, i suposo s'ens anirán ocurrint més coses a afegir poc a poc.

Aquí deixo uns quants enllaços:

- Perl en castellà pels que tenen dificultat en anglés

- Descàrrega de Greenstone

- Greenstone, tot en castellà

 

Projectes fets amb Greenstone:

- Projecte de la Llibrería Digital de Nova Zelanda

- Projectes de DL Consulting

 

 

 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS